Nepropásněte žádnou e-mail marketingovou novinku. Sledujte Boldem blog.

Přejit na blog
Všechny články

Proč pro hromadné rozesílky používat specializovaný nástroj?

V tomto článku se dozvíte, jaká nebezpečí nese hromadné rozesílání e-mailů bez užití profesionálního nástroje, tedy svépomocí či přes neprofesionálního poskytovatele. Vyhněte se zbytečným problémům.

Proč pro hromadné rozesílky používat specializovaný nástroj?

Pozor na SPAM filtry

Nejčastějším problémem, na který narazíte při hromadném rozesílání e-mailů bez speciálního nástroje je to, že zprávy skončí zachyceny SPAM filtry (ochrana proti nevyžádané poště).

Při rozesílání e-mailů pomocí systému Mail Komplet nebudou vaše zprávy zbytečně končit ve složkách pro nevyžádanou poštu jako SPAM, jelikož systém dokáže ještě před odesláním e-mailů vyhodnotit, zda mají zprávy charakter nevyžádané pošty. Vy tak můžete provést úpravy a eliminovat riziko vyhodnocení e-mailu jako SPAM.

Pozor na seznamy SPAM serverů (black-listy)

V případě, že své hromadné e-maily rozešlete "špatně", může se stát, že celý váš poštovní server skončí na seznamu SPAM serverů (tzv. black-list).

Pokud se to stane, začnou i běžné e-mailové zprávy končit ve složkách pro nevyžádanou poštu (SPAM) nebo budou vaše e-mailové zprávy odmítány. To může mít problematický dopad na běh celé firmy. 

Systém Mail Komplet je navržen tak, aby eliminoval riziko zařazení poštovního serveru na seznam SPAM serverů (tzv. black-list). Pro odesílání hromadných e-mailů je tedy vhodné využít poštovní servery a infrastrukturu systému Mail Komplet. Tímto způsobem oddělíte rozesílání běžných e-mailů a hromadné korespondence. Vašich serverů se tedy žádné nebezpečí netýká.

Pozor na limity cílových poštovních serverů

Při rozesílání velkého množství e-mailů se cílové poštovní servery brání proti přijetí zpráv tak, že je dočasně odmítnou nebo je zahodí. Pokud cílový poštovní server zahltíte zprávami, nemusí se podařit doručit žádné e-maily.

Systém Mail Komplet dokáže díky databázové frontě rozložit rozesílání e-mailů. Nepřetěžuje tedy servery a je zajištěno bezpečné doručení zpráv.

Pozor na přetížení vlastních poštovních serverů a sítě

V případě, že přes svůj firemní poštovní server rozesíláte tisíce e-mailových zpráv, může se stát, že žádné další zprávy přes poštovní server dlouhou dobu neprojdou.

Rozesíláte-li hromadné e-maily, nemělo by to ohrozit běh firmy a činnost zaměstnanců. Co když je ale zrovna váš poštovní server přetížen a zaměstnanci potřebují nutně komunikovat přes e-mail? Co když rozesílání přetíží díky velkým objemům dat celou síť nebo internetovou linku?

Při využití systému Mail Komplet je rozesílání možno rozložit na více nezávislých podsítí komunikujících s centrální databází. Systém Mail Komplet rozesílá e-maily tak, aby poštovní servery nebyly zahlceny a v průběhu e-mailové kampaně bylo možno odeslat i jiné e-maily.

Důvěryhodnost odesílatele

Je velmi důležité, aby odesílané zprávy působily věrohodně. Nejde jen o odesílatele zprávy, ale také o poštovní server, přes který byla zpráva odeslána. Nikdo nemusí vědět, že e-maily rozesíláte prostřednictvím systému Mail Komplet.

Systém Mail Komplet umožňuje využít vaše poštovní servery tak, aby byly hromadné e-maily odeslány z vaší sítě a působily věrohodně.

Dokáží příjemci otevřít odkazy?

Množství uživatelů neotevírá odkazy v e-mailu tak, že na ně kliknou. Velká část uživatelů kopíruje odkazy do svého prohlížeče. A právě při kopírování odkazů může docházet k problémům.

Je odkaz příliš dlouhý? Zalomil se na více řádků? Systém Mail Komplet dokáže eliminovat problémy při otevírání dlouhých odkazů, tak, že je automaticky převede na kratší a pohodlnější tvar.

Dokážete vyhodnotit úspěšnost kampaně?

Součástí e-mail marketingu je i vyhodnocení úspěšnosti rozeslané kampaně. Dokážete e-mailovou kampaň vyhodnotit? Dokážete zjistit, zda byla úspěšná nebo ne, na kolik byla úspěšná a kolik lidí na kampaň reagovalo a jak?

Systém Mail Komplet nabízí měření a vyhodnocení úspěšnosti kampaně formou statistik a přehledů.

Jak se vyhnout chybám

Přemýšlíte, jak se vyhnout výše popsaným chybám a problémům? Využijte systém Mail Komplet a jeho pokročilé funkce. Je zbytečné procházet problémy, kterými již prošel někdo jiný. Nabízíme vám řešení, která jsme již našli za vás.

Mohlo by vás zajímat:

Sdílejte tento článek:

Okomentujte tento článek

Nejnovější články

  • Mail Komplet bude končit. Přesuňte svůj účet do Boldem co nejdříve

    Doba jde dopředu. A my též. Už nějakou dobu pracujeme na tom, aby tvorba vašich e-mailingových kampaní byla rychlejší, jednodušší a efektivnější. A právě proto jsme pro vás vytvořili nový nástroj Boldem.

  • Finanční plánování v podnikání – jak na něj?

    Ve spolupráci s partnerem Lemonero specializujícím se na chytré financování e-shopů jsme pro vás připravili základní informace k finančnímu plánování pro váš byznys.

  • Mail Komplet ve zcela novém kabátě

    Svět technologií se neustále vyvíjí a rok co rok se tempo „zrychluje“. Zrychluje se natolik, že je někdy obtížné udržet se všemi změnami krok. Pokud nepůjdete „s dobou“, jednoduše řečeno, ujede Vám vlak.

  • Marketingové trendy pro rok 2022

    V posledních letech došlo k dramatické digitální transformaci marketingu. Současná světová situace tento trend ještě více zvýraznila. Prostředí online marketingu je dynamičtější než kdykoli předtím.

  • Změny cookies v roce 2022

    Znáte to, přijdete na stránky a hned na Vás vyskakuje lišta s informacemi o tom, že se ukládají nějaké cookies. Většina z nás bezmyšlenkovitě kliká na souhlasím a pokračuje na obsah. Co se změní v novém roce?

  • Příprava e-mailové šablony v MJML - 2. díl – Responzivní e-maily snadno a rychle

    Nejste zdatní v HTML kódování, ale zároveň byste raději rozesílali e-maily v HTML kódu? V tomto díle zjistíte, jak je snadné vytvořit kódovanou šablonu takřka bez jakýchkoliv znalostí o HTML kódování.

Zpět
nahoru